TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

7-5-re nyert Vásárhelyen a Crvena zvezda

 
17 ápr 2013

7-5-re nyert a szerb Crvena zvezda Hódmezővásárhelyen, a Gyarmati Dezső sportuszodában az A-Híd Szeged VE ellen, a férfi vízilabda Bajnokok Ligája nyegyeddöntőjének az első mérkőzésen. A telt ház előtt lejátszott nem mindennapi meccsen hiába vezettünk 4-1-re, a végén a szerbek örülhettek. A visszavágót április 30-án vívjuk Belgrádban.

Papós Tamás összefoglalója:

1. negyed: Egy remek szegedi védekezés és egy kapufa mellett elsuhanó Szivós Márton lövés után Kiss Csaba találta el először a kaput, de a vezetés nem lett belőle, majd Pijetlovics felállt védelem ellen tudott ziccerbe kerülni és vendég előnyt szerezni. (0-1) Két perc alatt két emberelőnyt kapott a Szeged, de Sefik minden lövést hárított, ahogy Baksa László is a túloldalon. Hat és fél perc után tört meg a hazai gólcsend, Kiss Csaba egy remekül helyezett lövéssel becsapta a szerb portást, ahogy Juhász Zsolt is, távoli ejtése után már hazai vezetést jegyezhettünk fel. (2-1)

2. negyed: 

Az A-Híd úgy kezdte a második játékrészt, ahogy az elsőt befejezte: hibátlan védekezéssel és két góllal. Joseph Kayes centerből növelte a különbséget, majd Aaron Younger villant. (4-1) Egy megúszás után Hegedüs Gábor is eredményes lehetett volna, de csak a kapufát találta el, fordulás után pedig Rasovics közelről ejtette át Baksát. (4-2) Egy perccel később Vapenski is gólörömöt mutatott be, amire Vincze Balázs három cserével reagált. (4-3) Avramovics egyenlített, Szivós Márton centerből rontott ziccert, majd Rasovics is betalált, így vendég előnnyel fordultak a felek. (4-5)

3. negyed: 
Juhász Zsolt passza után Joseph Kayes a kapunak háttal, finom mozdulattal pöccintette hálóba a labdát, de a bírók nem adták meg a gólt. A negyedik percben emberelőnybe került a Szeged, Vincze Balázs időt kért, ami nem használt, de szerencsére Dejan Savics taktikai értekezlete után sem nőtt a hazai hátrány. Somogyi Balázs remekül célzott ígéretes helyzetben, de Sefik hárított, majd Vapenski egy vízen kacsázó közeli lövés után könyvelhette el a játékrész egyetlen találatát. (4-6)

4. negyed:
Fantasztikus  védekezést mutattak be a csapatok, ezt bizonyítja, hogy egy-egy emberhátrányt is kibekkeltek a felek. Kayes egyik közeli löketénél Sefik óriási bravúrt mutatott be, de az újabb szegedi fórnál már nem volt jó a kapus relfexe, Török Béla bombagóllal tette szorossá a csatát. (5-6) A vendégek időt kértek, Vapenski pedig egy védhetetlen lökettel mesterhármast ért el. (5-7)  Kayes centerből szépíthetett volna, de a kapu előtt kiejtette kezéből a játékszert, így majd az új-zélandi újabb, mellé szálló lövésével zárult a mérkőzés.

Pénteken 19 órakor a Vodafone OB I negyeddöntőjében a Szentessel csatázunk hazai környezetben, a második meccset szombat 11 órakor vívjuk idegenben.

 

Mérkőzés

Galéria