TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

Nagyot harcoltunk az Eger ellen

 
06 márc 2017

Gólzáporral kezdődött és úgy is folytatódott a férfi vízilabda OB I-ben komoly hagyományokkal rendelkező Szeged– Eger derbi. Először olyan felosztásban, ahogy mi szerettük volna, hiszen az első negyed döntetlent hozott. Pellei Frank teljesítményére különösen felfigyeltünk, hiszen labdaszerzésekkel és gólokkal rukkolt elő. Aztán jött az, amire senki sem számított, még úgy sem, hogy Basara és Illés sérülése  – ők szerdán vélhetően játszhatnak Miskolcon – és Chilkó kétmeccses eltiltása miatt tartalékos volt a Szeged.

A második negyed ugyanis – nem elírás! – 2–7-es részeredményt hozott. A rosszabb verzió szerint védekezésben összezuhant a hazai csapat, az árnyalatnyival szebb leírás szerint minden bejött az Egernek, de igazából mindkettő igaz.

A nagy formát kifogó Csucskovics góljával már közte hat volt, ezen a ponton talán már sokan inkább a MOL- Pick Szeged BL-meccsét várták, pláne, hogy ez a találkozó még fél órát csúszott az egriek igazolt késése miatt – az M3-as autópályán óriási dugó volt egy baleset után.

Aztán történt valami. A fiúk – tanulva a Hannover Eger elleni BL-fordításából – nem adták fel, és úgy tűnt, kezdik felőrölni az utóbbi hetek sok utazása miatt kissé fáradt vendégeket. Vukicsevics és Manhercz Ádám parádézott ekkor, 13–14-nél már óriási hangulat volt a sátor alatt. A feltámadás viszont sajnos eddig tartott, így 13–16 lett a vége. Az összegzéshez már a megbízott hazai trénert idéznénk, hiszen Varga Péter egymeccses eltiltása miatt másodedzője dirigált a Szegednek.
Barna Tamás: – Nagyot küzdöttünk, ennek igazán örülök. A második negyedet leszámítva tetszett is az összecsapás.

ContiTech Szeged Diapolo–Eger 13–16 (3–3, 2–7, 5–4, 3–2)
Férfi vízilabda OB I, középszakasz, felsőház, 3. forduló. Szeged, újszegedi sportuszoda, 200 néző. Vezette: Fodor, Csanádi.
ContiTech Szeged Diapolo: Meixner (11 védés) – Kiss Cs., PELLEI 3, Sedlmayer, Manhercz K. 2, NAGY M. 1, Sánta 1. Csere: VUKICSEVICS 4, MANHERCZ Á. 2. Megbízott edző: Barna Tamás.
Eger: Mitrovics (6 védés) – Decker, HOSNYÁNSZKY 3, Lőrincz,
HÁRAI 3, ERDÉLYI 2, Kovács. Csere: CSUCSKOVICS 2, Angyal 2, Vapenski 2, Bedő 1, Csuk 1, Sári. Vezetőedző: Dabrowski Norbert.
Gól – emberelőnyből: 7/4, ill. 7/5.
Ötméteresből: 1/1, ill. 1/1.