TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

A Brescia jutott a döntőbe

 
10 febr 2016

ContiTech Szeged Diapolo-Brescia (olasz) 10-15 (3-3, 1-4, 2-4, 4-4)
Férfi vízilabda Európa Kupa, elődöntő, visszavágó. Hódmezővásárhely, Gyarmati Dezső Sportuszoda, 700 néző. Vezeti: Kouretas (görög), Tkachenko (orosz).
ContiTech Szeged Diapolo: Meixner – Kiss Cs., KUNAC 3, VARGA II. ZS. 4, Manhercz K. 2, Manhercz Á., Seman. Csere: Sánta, Sedlmayer, Palotás 1, Chilkó. Vezetőedző: Varga Péter.
Brescia: Del Lungo – C. PRESCIUTTI 2, MOLINA 2, Nora 1, Ubovics 2, RIZZO 2, Randelovics 1. Csere: Bertoli 1, Damonte, N. Presciutti, Napolitano 2.Vezetőedző: Alessandro Bovo.
Gól – emberelőnyből: 12/3, ill. 10/5.
Ötméteresből: 3/1, ill. 1/1.

I. negyed
Meixner védéssel indult a meccs, majd másfél perc után Manhercz Kirsztián büntetője után már vezettünk, 1-0. Ezután hiába kerültünk kettős emberelőnybe, nem sikerült gólt szereznünk.  Jött a negyedik percben Varga Zsolt, egy remek lövőcsel után a kapuba bombázott, 2-0. Ubovics révén szépített a Brescia, majd Manhercz Krisztián büntetőt rontott. Meixner ismét nagyot védett, azonban Cristian Presciutti egyenlített, elfogyott az előnyünk. Jött ismét a rutin, Aljosa Kunac, iszonyat nagy gólt ragasztott a pipába, 3-2. Nyolc másodperccel a negyed vége előtt Bertoli előnyből egalizált, 3-3.

II. negyed
Mi hoztuk el labdát, és támadhattunk közel 2 percig, ebben volt egy előny is, de nem sikerült gólt szereznünk. És jött a bosszú, Christian Napolitano vezetéshez juttatta a Bresciát, 3-4. Molina már 2 gólos hizlalta a talján előnyt, bevágta az ötméterest, 3-5.  Kunac ismét villant, a pipából minden vízipók kiköltözött, 4-5. Meixner tartotta a lelket bennünk, kiválóan védett, így mehettünk az egyenlítésért, azonban nem sikerült az előnyt gólra váltani. Rizzo viszont nem hibázott, így ismét két gól volt a vendégek előnye, 4-6. Nem volt szerencsénk, Kiss Csaba a büntetőt a kapufára dobta. A félidő vége előtt még Napolitano is betalált, így 4-7 állt az eredményjelzőn.

III. negyed
Varga Zsolt góljával indítottuk a harmadik negyedet. Randelovic távolról talált a kapunkba, 5-8. Az orosz spori ránk fújt egy kettős emberhátrányt, amit Molina ki is használt. Itt ment el a hajó, 5-9. Varga Zsolt góljára Christian Presciutti gyorsan válaszolt, majd Ubovics is mattolt bennünket, 6-11.

IV. negyed
Rizzo gólja nyitotta az utolsó 8 percet, 6-12. Csak Kunac tartotta az olaszokkal a lépést, 7-12. Nora pillanatok múlva a kapunkba talált, 7-13. Palotás Gergely  minden dühét beleadta a lövésbe, ami Del Lungo kapus fejéről ment be, 8-13. Manhercz Krisztián bevágta az „ötöst”, 9-13 lett az eredmény. Varga Zsolt újból betalált, már csak 3 volt közte, 10-13. Nem sikerült közelebb kerülnünk, volt esélyünk rá, Molina viszont egy tuti ziccert bevágott, 10-14. Nicholas Presciutti nem kímélt bennünket, még bevágott egy gólt, 10-15. Az utolsó támadás a miénk volt, azonban már nem sikerült gólt szereznünk, így a Brescia kettő győzelemml jutott a döntőbe.