TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

Szombaton a Szolnok ellen Egerben

 
10 dec 2015

A magyar kupa négyes döntőjében tvégén újra a Szolnok ellen játszik a Szeged Diapolo férfi vízilabdacsapata. A Varga-legénységnek a címvédővel szemben szombaton nagy fejlődést kell mutatnia a keddi, egymás elleni bajnokihoz képest, hogy fináléba kerüljön.

Játszunk úgy, mint a Hannover ellen, és akkor összejöhet – a Szeged Diapolo férfi vízilabdacsapatának szurkolóiban vélhetően ez a gondolat motoszkál a szombaton 12 órakor kezdődő, Szolnok elleni magyar kupa elődöntő előtt. Több okuk is van rá. Kedvenceik a keddi, Tisza-parti rivális elleni bajnokin 18-9-re kaptak ki idegenben, és ezt az eredményt kétfelé kell bontani. A kilenc lőtt gól ugyanis a címvédő ellen nem kevés, sőt, ezzel Varga Péter vezetőedző is meg volt elégedve, és emlékezhetünk: a Hannover elleni is pont ennyi találatot szereztünk. A 18 gól viszont nagyon sok, ennek minimum megfelezésére olyan csodás védekezéssel lehet esély, amelyet a németek elleni Európa Kupa odavágón bemutatott a Szeged.
Ehhez koncentrációra van szükség, amiből biztosan nem lesz hiány. Varga II. Zsolt is kell hozzá, a keddi bajnokit kihagyta, a védelem vezére remélhetőleg be tud szállni. Önbizalomra is, amiből ha Szolnok az ellenfél, senkinek sem lehet túl sok a magyar mezőnyben, uralják az OB I-et, és tavaly a kupát is, de ha az utóbbi sorozat kapcsán a nem is oly régi történelemre gondolunk….
Ugye emlékeznek? 2012-ben a szegediek egy hosszabbításos, óriási küzdelemben győzték le a Szolnokot a kupadöntőben. Ezt is nehéz elfelejteni, de a 2013-as finálét pláne. Nem az izgalmak, hanem a Szeged lehengerlő játéka miatt. És arra is gondoljunk vissza: az első említett derbin játékosként, a másodikon pedig másodedzőként volt a siker részese Varga Péter, a jelenlegi tréner.
Ez persze egy elődöntő, de ha nyernénk a favorit ellen, felérne egy végső sikerrel. Apropó, ha ez összejön, akkor a döntőben már tényleg bármi megtörténhet.
A magyar kupa négyes döntőjének programja, szombat, 12: Szolnok-Szeged Diapolo, 13.30: OSC-Eger. Vasárnap, 16.30: döntő.