TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

5 gólos előnyt harcoltunk ki a visszavágóra

 
09 nov 2022

15-10-re nyertünk a BENU Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén a Pécs ellen.

Szegedi VE–Pécs (2–3, 2–3, 5–1, 6–3)
Férfi vízilabda, BENU magyar kupa, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés. Szeged, Tiszavirág Sportuszoda, 120 néző. Vezette: Csanádi, Ercse.
Szegedi VE: Molnár D. – Sánta 1, Bóbis 4, Lakatos 1, Horváth Zs., Kürti 2, Boros 2. Csere:  Kardos 2, Tóth Gy., Baj, Leinweber 1, Vékony, Pörge 2. Vezetőedző: Kiss Csaba.
Pécs: Gelencsér – Kolozsi 2, Keresztúri 2, Csorba 1, Reisz, Pellei K., Vogel Si. Csere: Gaszt 2, Kókai Sz., Némethy 1, Bakos 1, Szabó G. 1. Vezetőedző: Török Viktor.
Gól – emberelőnyből: 12/6, ill. 11/4.
Ötméteresből: 1/1, ill. -.
Kipontozódott: Tóth Gy., ill. Pellei K., Szabó G.

Nem kezdtünk jól, ismét beragadtunk, amit a vendég Pécs könyörtelenül kihasznált, így csak mentünk utánuk. Az első és második negyedet is 3-2-re nyerték a vendégek, így a félidőben 6-4 volt a javukra a BENU Magyar Kupa nyolcaddöntőjének az első mérkőzésén.

A szünet jó hatással volt ránk. Összekaptuk magunkat, szép gólokkal előbb egyenlítettünk, majd átvettük a vezetést. Hátul is stabilak voltunk, így a harmadik nyolc perc után már 9-7-es vezetést mutatott a Tiszavirág Sportuszoda eredményjelzője.

A lendület megmaradt a befejező nyolc percre is. Továbbra is eredményesen játszottunk, így a távolság a két csapat között egyre nőtt. A hajrá is miénk volt, ekkor is sikerült a Pécs kapuját bevennünk, így a végén 15-10-re nyertünk, 5 gólos előnyt harcoltunk ki a pénteki (kezdés: 19 óra) pécsi visszavágóra.

Végre megszakadt az idei szezon rossz sorozata, megszereztük a 2022-2023-as idény első győzelmét.

Kiss Csaba: – Két fiatal csapat játszott egymással egy hektikus mérkőzést. A visszavágót tekintve nem vagyok nyugodt ötgólos előnyben sem. Hullámvasút minden mérkőzésünk, olyan érzésem van a csapatommal kapcsolatban, mint egy vakrandin, amikor nem tudod, hogy akivel találkozol, megcsókol vagy pofon vág. Amit végképp nem gondoltam, hogy ma mindkettő megtörténik. Az első félidőben borzasztóan vízilabdáztunk, idéztük a KSI elleni teljesítményünket. Miután a második félidőben átszakadt a gát, odalőttük a labdákat, ahova megbeszéltük és olyan dinamikával védekeztünk, amilyenre képesek vagyunk, akkor már jól vízilabdáztunk. Remélem, hamarosan elkopik rólunk ez a negatívum, mert sokkal nagyobb potenciál van bennünk, mint amit eddig megmutattunk.