TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

15 éve hódítottuk el a LEN-kupát

 
22 ápr 2024

Tizenöt éve ezekben a pillanatokban, amikor ezt a kis megemlékezést közzé tesszük, hangorkántól volt hangos régi otthonunk, az újszegedi sportuszoda. „Szép volt, fiúk!” – zengte több mint ezer szegedi szurkoló. Miként fértek be ennyien a sátor alá, ez azóta is rejtély marad. Csordultig telt a spori, és emlékezetes pillanatokat élt át mindenki, ami örökre emlékezetes marad.

A Szeged Beton megnyerte a LEN-kupát, Szeged város első nagy nemzetközi sikerét aratva. 2009. április 22. aranybatűkkel íródik be a szegedi férfi vízilabda történelemkönyvébe.

Főként az, ahogy sikerült megszerezni a díszes serleget. A görög Panioniosz 8-6-ra nyerte az első meccset, és a szegedi visszavágó elején is vezetett. De jöttünk mi, hihetetlen elszántsággal küzdöttünk, előbb egyenlítettünk, majd két góllal megléptünk. Jöhetett a hosszabbítás, amelyben minden elúszni látszott, de egy nagy hajrával 13-11-re vezettünk. Döntetlen volt összessítésben, következett a büntetőpárbaj. Ebben viszont mi nem hibáztunk, minden játékosunk belőtte, míg a görögök kettőt is elrontottak, így kezdődhetett az ünneplés, a fieszta, hiszen mi lettünk a LEN-kupagyőztesek! Micsoda emlék! Micsoda büszkeség ez mind a mai napig.

A LEN-kupagyőztes csapat: Baksa László, Juhász Zsolt, Komlósi Péter, Mihajlo Korolija, Milos Korolija, Kuncz Tamás, Lehmann István, Török Béla, Varga Péter, Varga Tamás, Vojiszlav Vejzagics, Weszelovszky László. Vezetőedző: Kásás Zoltán. Elnök: Körtvélyessy Péter.